Dijabetes liječenje — Kovacic-marketing — Bolest Dijabetes liječenje
Kovacic marketing Aloe Vera
U zdravom tijelu,zdrav duh

Dijabetes liječenje

Dijabetes je bolest koja uključuje probleme s hormonom inzulinom. Obično gušterača otpušta inzulin kako bi pomogao tijelu da pohrani šećer i masnoću iz hrane koju jedete.

Može se pojaviti kada gušterača proizvodi vrlo malo ili nimalo inzulina, i kada tijelo ne reagira na odgovarajući način na inzulin. Osobe s dijabetesom moraju upravljati svojom bolešću kako bi ostale zdrave.

Dijabetes je poremećaj metabolizma – način na koji naše tijelo koristi probavljenu hranu za rast i energiju. Postoje tri glavne vrste dijabetesa: tip 1, tip 2 i gestacijski dijabetes.

Gestacijski dijabetes

Najčešće poznat kao gestacijski DI, gestacijski dijabetes insipidus je poremećaj koji se događa u trudnoći , obično u trećem tromjesečju.

Ovo stanje može vas dovesti do toga da morate popiti mnogo čaša vode dnevno. Kao rezultat toga, ćete otići u kupaonicu više od jednom ili dva puta na sat.

To nije posljedica trudnoće, već dijabetesa insipidus, koji se ponekad naziva “vodenim” dijabetesom . Ima simptome kao i drugi oblici bolesti, ali nije povezan s njima.

Ako želite saznati kako održati razinu šećera u krvi prirodnim Aloe Vera Gelom pročitajte ovdje!

Što to uzrokuje?

Ponekad tijekom trudnoće posteljica može napraviti enzim koji uništava vazopresin, hormon koji kontrolira koliko vode zadržite.

Nedostatak tog uzrokuje žeđ i učestalo mokrenje. Gestacijski dijabetes također može dovesti do nedostatka kontrole kada mokriti.

U nekim slučajevima bolest se javlja genetski, to je problem s načinom na koji vaše tijelo kontrolira žeđ. A ponekad uzrok nije poznat.

Koji su simptomi?

Većina trudnica navečer odlazi u kupaonicu pritiska koje dijete stavlja na mjehur . Ali, ako puno osjetite žestoku žeđ, to može biti gestacijski dijabetes.
Ostali simptomi uključuju mučninu, vrtoglavicu i slabost.

Kako se liječi?

Liječnik može odlučiti ne liječiti gestacijski dijabetes. Ako je to slučaj, vjerojatno će vas zamoliti da dolazite na pregled.

Pobrinut će se da vaše tijelo ne zadržava previše tekućine. Također ćete morati čuvati tekućinu kako ne bi dehidrirali.

Uloga inzulina u dijabetesu

Da bi razumjeli zašto je inzulin važan u dijabetesu, morate saznati više o tome kako tijelo koristi hranu za energiju.

Vaše tijelo se sastoji od milijuna stanica, za proizvodnju energije. Ove stanice trebaju hranu u vrlo jednostavnom obliku, kada jedete ili pijete, većina vaše hrane se razlaže na šećer zvan glukoza.

Glukoza se zatim prenosi kroz krvotok do stanica tijela gdje se može upotrijebiti za osiguravanje energije potrebne vašem tijelu za svakodnevne aktivnosti.

Mnogi oblici inzulina liječe dijabetes . Oni su grupirani po tome koliko brzo rade i koliko dugo traju njihovi učinci.

U vrste inzulina uključujemo:

  • Brzodjelujućeg
  • Kratkog djelovanja
  • Srednje djelujući
  • Dugo-djelujući
  • Pre-mješovita
Dijabetes tip 2

Ako imate dijabetes tipa 2 i uzimate više inzulinskih injekcija, raspitajte se kod svog liječnika o inzulinskoj pumpi .

Inzulinske pumpe su kompjutorizirani uređaji (veličine mobitela) koji omogućuju kontinuirani protok inzulina brzog djelovanja koji se oslobađa u vaše tijelo.

Crpke imaju fleksibilnu cijev (koja se naziva kateter) koji ima iglu na kraju, koja je umetnuta pod kožu trbuha i zalijepljena na tom mjestu. Uređaj se može nositi na pojasu ili u džepu.

Još jedna prednost inzulinske pumpe je što vas oslobađa potrebe za mjerenjem inzulina u štrcaljku.

Održite razinu šećera u krvi Aloe Vera Gelom!

 

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.