Hemoroidi liječenje metodom — Kovacic-marketing
Kovacic marketing Aloe Vera
U zdravom tijelu,zdrav duh

Hemoroidi liječenje metodom

Hemoroidi (HEM-uh-roids), koji se također nazivaju hemoroidi, su otečene vene u vašem anusu i donjem rektumu, slične proširenim venama.

 Hemoroidi imaju brojne uzroke, iako je uzrok često nepoznat. Mogu nastati zbog naprezanja tijekom crijeva ili zbog povećanog pritiska na te žile tijekom trudnoće.

 Hemoroidi se mogu nalaziti unutar rektuma (unutarnji hemoroidi) ili se mogu razviti ispod kože oko anusa (vanjski hemoroidi).

Hemoroidi su vrlo česti. Skoro tri od četiri odrasle osobe povremeno će imati hemoroide. Ponekad ne uzrokuju simptome, ali u drugim slučajevima uzrokuju svrbež, nelagodu i krvarenje.

Povremeno se u hemoroidu može formirati ugrušak (trombozni hemoroidi). Oni nisu opasni, i mogu biti izuzetno bolni i ponekad mogu biti izduženi i isušeni.

Srećom, mnoge učinkovite opcije dostupne su za liječenje hemoroida. Mnogi ljudi mogu dobiti olakšanje od simptoma kod kućnih tretmana i promjena u načinu života.

Simptomi

Znakovi i simptomi hemoroida mogu uključivati:

Bezbolno krvarenje tijekom pražnjenja crijeva – možda ćete uočiti male količine žarkocrvene krvi na vašem toaletnom papiru.

-Svrab ili iritacija u analnom području

-Bol ili nelagodnost

-Oteklina oko anusa

-Kvrga u blizini anusa, koja može biti osjetljiva ili bolna (može biti trombozno)

Unutarnji hemoroidi. Oni leže unutar rektuma. Obično ne možete vidjeti ili osjetiti te hemoroide i rijetko uzrokuju nelagodu. Ali naprezanje ili iritacija pri prolasku stolice može oštetiti površinu hemoroida i uzrokovati krvarenje.

Vanjski hemoroidi. To su ispod kože oko vašeg anusa. Kada nadraženi, vanjski hemoroidi mogu svrbež ili krvariti.

Trombozni hemoroidi. Ponekad se krv može skupiti u vanjskom hemoroidu i formirati ugrušak (tromb) koji može dovesti do jake boli, otoka, upale i tvrde grudice u blizini anusa.

Kada posjetiti liječnikahemoroidi1

Krvarenje tijekom utroba je najčešći znak hemoroida. Vaš liječnik može napraviti fizički pregled i obaviti druge testove kako bi potvrdio hemoroide i isključio teže uvjete ili bolesti.

Također razgovarajte sa svojim liječnikom ako znate da imate hemoroide i oni uzrokuju bol, krvarenje često ili pretjerano, ili se ne poboljšavaju kod kućnih lijekova.

Nemojte pretpostavljati da je rektalno krvarenje uzrokovano hemoroidima, pogotovo ako ste stariji od 40 godina.

Rektalno krvarenje se može pojaviti kod drugih bolesti, uključujući kolorektalni rak i rak analnog tkiva.

Ako imate krvarenje zajedno s izraženom promjenom u navikama crijeva ili ako stolica mijenja boju ili konzistenciju, posavjetujte se s liječnikom.

Ove vrste stolica mogu signalizirati veće krvarenje drugdje u vašem probavnom traktu.

Potražite hitnu pomoć ako imate velike količine rektalnog krvarenja, nepromišljenost, vrtoglavicu ili slabost.

Dijagnoza (Hemoroidi)

Vaš liječnik može vidjeti ako imate vanjski hemoroidi jednostavno gledajući. Testovi i postupci za dijagnosticiranje unutarnjih hemoroida mogu uključivati ​​pregled vašeg analnog kanala i rektuma:

Digitalni pregled. Tijekom digitalnog rektalnog pregleda, vaš liječnik umetne prst u rukavicu, podmazan prstom u rektum.Vaš liječnik vam tada objasni da li je potrebno daljnje testiranje.

Vizualni pregled. Budući da su unutarnji hemoroidi često previše mekani da bi se mogli osjetiti tijekom rektalnog pregleda, liječnik može pregledati i donji dio debelog crijeva i rektuma pomoću anoskopa, proktoskopa ili sigmoidoskopa.

Vaš liječnik može pregledati cijelo debelo crijevo pomoću kolonoskopije ako:

Vaši znakovi i simptomi sugeriraju da možda imate još jednu bolest probavnog sustava


Imate faktore rizika za rak debelog crijeva


Vi ste srednjih godina i niste imali nedavnu kolonoskopiju


Što možete očekivati ​​od svog liječnika

hemoroidi2

Vaš će vam liječnik vjerojatno postaviti nekoliko pitanja. Biti spreman odgovoriti na njih može rezervirati vrijeme za prelazak na točke na koje želite provesti više vremena. Vaš liječnik može zatražiti:

  • Kada su se prvi put pojavili vaši simptomi?
  • Koliko su vam neugodni simptomi?
  • Koje su vaše tipične navike crijeva?
  • Koliko vlakana sadrži vaša prehrana?
  • Što, ako išta, čini se da poboljšava vaše simptome?
  • Što, čini se, pogoršava vaše simptome?
  • Je li itko u vašoj obitelji ikada imao hemoroide ili rak debelog crijeva, rektuma ili anusa?
  • Jeste li promijenili navike crijeva?
  • Jeste li tijekom pražnjenja crijeva primijetili krv na toaletnom papiru, kapanje u toalet ili miješanje u vašu stolicu?
Liječenje hemoroida

Jedite hranu bogatu vlaknima. Jedite više voća, povrća i cjelovitih žitarica. Na taj način omekšava stolicu i povećava se njezina masa, što će vam pomoći da izbjegnete naprezanje koje može pogoršati simptome od postojećih hemoroida. Dodajte vlakna svojoj dijeti polako kako biste izbjegli probleme s plinom.

Koristite tematske tretmane. Nanesite kremu za hemoroide bez recepta ili čepić koji sadrži hidrokortizon, ili upotrijebite jastučiće koji sadrže ljepoticu ili sredstvo za omamljivanje.

Redovito namakajte u toploj kupki. Analno područje namočite u toplu vodu 10 do 15 minuta dva do tri puta dnevno.

Držite analni prostor čistim. Dnevno okupajte (po mogućnosti) ili tuširajte kako biste nježno očistili kožu oko anusa toplom vodom. Izbjegavajte maramice na bazi alkohola ili mirisne maramice. Nježno posušite područje ili upotrijebite sušilo za kosu.

Nemojte koristiti suhi toaletni papir. Da bi se analni prostor održao čistim nakon utrobe, koristite vlažne toaletne vrećice ili vlažan toaletni papir koji ne sadrži parfem ili alkohol.

Nanesite hladno. Nanesite ledene pakete ili hladne obloge na anus kako biste smanjili oticanje.

Forever vam nudi  proizvod koji vam mogže pomoči pri liječenju hemoroida.

Aloe Vera Gelly je pripravak koji nema nikakvo iritirajuće djelovanje.Učinkovit je za probleme s hemoroidima. Uništava mikroorganizme i ubrzava ozdravljenje oštećenog tkiva te se može primjenjivati na svim tipovima kože.

 Uz ove tretmane, simptomi hemoroida često nestaju unutar tjedan dana. Posavjetujte se s liječnikom ako ne dobijete olakšanje u tjednu ili prije ako imate jaku bol ili krvarenje.

 

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.