Karijes na zubima-kako ga spriječiti — Kovacic-marketing
Kovacic marketing Aloe Vera
U zdravom tijelu,zdrav duh

Karijes na zubima-kako ga spriječiti

Neliječeni karijes često uzrokuje bol, ta pojava može biti odgovorna i za niz drugih bolesti u tijelu. 

Do kojih sve bolesti može doći u tijelu ako ne liječimo karijes na zubima?

Karijes je bolest tvrdog zubnog tkiva, koja dovodi do postupnog razaranja zubne strukture. Ima progresivan tijek, širi se brzo kroz zubno tkivo i ako se neliječi izaziva posljedice i komplikacije na zubima i zubnom mesu. 

U nastanku i širenju karijesa sudjeluje veliki broj bakterija.Njihova prisutnost u karijesnoj leziji, koja je još potpomognuta lošom oralnom higijenom, dovodi do upale desni te upalnih procesa u okolnoj kosti i ligamentu. 

Koje sve bolesti nastaju širenjem bakterija iz usne šupljine?

Israživanja su posljednjih godina povezala infekcije u usnoj šupljini s infektivnim  miokarditisom, reumatoidnim artritisom, dermatološkim problemima (posebice ispadanje dlake u vlasištvu ili drugdje po tijelu).

Koliko su opasni upalni procesi?

U slučajevima gnojnog upalnog procesa na zubima, koje je praćeno otokom i povišenom temperaturom,

može doći do širenja infekcije kroz meka i tvrda tkiva takva posljedica može dovesti do orbitalnog celulitisa, tromboze kavernoznog sinusa itd.

Neki ljudi imaju više problema s karijesom,a drugi manje. Zbog čega?

Sklonost razvoju karijesa ovisi o mnogo stvari.Među najvažnijima su nasljeđe ili genetska sklonost i prehrambene navike te redovito održavanje oralne higijene.

Razni lijekovi mogu utjecati na gustoću sline te na taj način omogućiti lakše zadržavanje hrane i stvaranje zubnog plaka.

Zatim sva stanja i bolesti koje utječu na sastav sline i ometaju normalan proces tijekom razvoja zuba, zbog čega zubi postaju podložniji nastanku karijesa.

Koliko dnevno treba prati zube?

Zdravi zubi su osnova općeg zdravlja i zadovoljstva čovjeka. Zube je najbolje prati nakon svakog jela,ili najmanje dva puta dnevno, ujutro i navećer. Zube treba prati temeljito, po svim plohama zuba.

Četkicom treba masirati i zubno meso te je bitno i očetkati jezik na kojem se također skupljaju bakterije i ostaci hrane. Pranje zubi u prosjeku treba trajati oko tri minute.

Forever Bright - pasta za zube

Forever Bright pasta za zube sadrži samo prirodne sastojke najbolje kvalitete. Također je pogodna za vegetarijance, budući da ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla.

Prirodne arome peperminta i spearminta vašim ustima daju osjećaj svježine i čistoće.

Kombinacija stabiliziranog Aloe Vera gela i propolisa djeluje umirujuće na desni i usnu sluznicu i moći će se aplicirati izravno kada je četkanje zubi prebolno. 

Za više informacija o Forever Bright pasti za zube i naručivanje proizvoda javite se na broj +49174 800 9265 ili na mail kovacicmarketing@gmail.com

Ako vam se svidio naš članak podijelite ga s vašim prijateljima na društvenim mrežama.

Izvor:Aloe Vera International

 

 

 

 

 

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.