Sunčanje i zdrava koža-savjeti — Kovacic-marketing
Kovacic marketing Aloe Vera
U zdravom tijelu,zdrav duh

Sunčanje i zdrava koža-savjeti

Kad kažemo ljeto svi većinom pomislimo na more,sunce,plažu i sunčanje. Mi vam donosimo nekoliko savjeta za sunčanje i zdravu kožu.

Tijekom ljeta znojenjem se gubi puno vode,stoga je u to vrijeme važno piti puno tekućine. Između 11 i 16 sati trebalo bi ostati kod kuče ili u debeloj hladovini jer upravo tada su sunčeve zrake najjače.
Savjeti za sunčanje i zdravu kožu

1.Čuvajte se opeklina

50 posto ljudi u dobi između 18 i 29 godina barem su jednom imali opekline od sunca. Posebno se treba voditi računa o djeci jer opekline povećavaju rizik od melanoma (smrtonosnog raka kože).

2.Izbjegavati solarij

Solariji su popularni među mladima,prije ljeta umjetnu boju nabaci i do 25 posto mladih. Tako i raste broj mladih kod kojih se pojavljuje melanom

3.Krema za lice u boji

Koža može potamniti i pomoću kreme u boji,a ako se redovito koristi koža može postati za nijansu tamnija.

4.Voće i povrće

Jedite voće crvenih,žutih i narančastih boja. Spojevi u takvoj hrani mogu obojiti vašu kožu!

5.Puder kuglice protiv crvenila

Ako želite prekriti crvenilo na licu od sunčanja pomoći će vam puder u kuglicama koji sadrži kofein i ekstrakt zelenog čaja.

6.Jagoda za sjaj

Jagodu prerežite i njome protrljajte po tijelu i licu. Jagoda će uljepšati sjaj,te smanjiti staračke pjege po licu.

7.Jogurt za opekline

Kiseline iz jogurta štite i umiruju mjesto opečeno suncem. Da bi jogurt djelovao treba odstojati na koži 30 minuta kao maska prije nego se otuširate

8.Vitamini C i E kao zaštitnici

Oni čuvaju mladost kože,štite ju i učvršćuju. Smatra ih se kao zaštitnicima mladolikog izgleda,hrana bogata tim vitaminima (agrumi,maslinovo ulje,bobičasto voće) uvijek se rado preporuća

9.Hladni tuš nakon plaže i mlaki prije spavanja

Vrući tuš se ne preporuća jer vruća voda isušuje kožu. Hladan tuš pomaže da se dijelovi kože rashlade i da se smanje akne. Mlaki je za rashlađivanje dobar prije spavanja,jer ne potiče kožu na brzo zagrijavanje

10.Aloe vera protiv upala

Gel aloe vere je odličan kod crvenila od sunčanje,gel treba držati u hladnjaku pa će osim ljekovitog imati i rashlađujuće djelovanje. Aloe vera hidratizira kožu i sprječava nastanak bora.

Napomena:

Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.

Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.

Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.